Cum pregătim copane de pui perfect rumenite?
Pulpe/ copane de pui confiate în untură de rață și rumenite în cuptor, pe grătar (tehnică de gătit).
Portii Timp de preparare
4porții 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90minute 10minute
Portii Timp de preparare
4porții 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Înainte de a introduce pulpele de pui în untură, le uscăm bine cu ajutorul hârtiei absorbante din bucătărie, iar apoi le sărăm abundent. Următorul pas este să le introducem în untura rece într-o oală cu capac. E important ca pulpele să fie complet acoperite de untură. Atenție la mânerul oalei, să nu fie din material inflamabil! Eu o folosesc pe aceasta de la Heinner.
  2. Cuptorul îl reglăm la temperatura de 160°C și introducem oala cu capacul pus. Confierea se va întâmpla cam într-o oră, dar dacă avem un termometru pentru carne, puteți verifica temperatura ei. În prima fază va trebui să fie undeva pe la 65°C la interior, în puntul cel mai gros. În mod normal carnea de pui se consideră a fi gătită la 75°C, dar noi mai avem un proces termic ce urmează, deci 65°C este suficient.
  3. Odată scoasă carnea din cuptor, respectiv oală, o sărăm din nou și pregătim grătarul din cuptor, pe care îl punem peste tavă, că doar nu dorim să se scurgă grăsimea direct pe fundul cuptorului.
  4. Următorul pas este să așezăm copanele de pui pe grătar și să le introducem în cuptor, care de acestă dată este setat la temperatura de 180°C cu ventilatorul pornit. Acest proces ține 25 de minute. Practic uscăm pielea copanelor de pui și le pregătim pentru rumenire.
  5. Faza finală se întâmplă la 200°C cu grill-ul de sus și ventilatorul pornite. Această fază ține în jur de 5 – 10 minute, dar trebuie să fim cu ochii pe carne minut cu minut, ca să evităm arderea pielii care se rumenește.
  6. Puteți servi cum am făcut eu, cu piure de cartofi și salată din sfeclă roșie. Poftă bună! 🙂
Notitele retetei
  • Puteți strânge untura de la rață de la un gătit la altul. Ea nu se strică dacă o țineți într-o oală sau la borcan. E important însă să o strecurați după fiecare folosire și să o acoperiți cu capac.
  • Confierea în untură nu înseamnă că (,) carnea pe care o pregătim va fi extrem de unsuroasă. Din contră! Untura ajută la izolarea cărnii, astfel zeama ei rămâne în interior. Practic este vorba de compensare de presiune și gătire uniformă.
  • Ca ultim pont, e important să știți că putem rumeni pielea de pe pui doar dacă acesta este uscată, deci nu e de ajuns să creștem temperatura. Sarea ajută la uscare..