Gulaș tradițional unguresc, rețeta originală (gulyásleves)

    0
    188
    Gulaș tradițional unguresc
    Gulaș tradițional unguresc

    Cuvântul „Gulaș” se trage din ungurescul „Gulyás”, care tradus înseamnă „văcar”, sau „păstor de vite”. Urmarea logică este evidentă, adică faptul că aici e vorba de o mâncare pregătită din carne de vită. Păstorii unguri o pregăteau în ceaun de fontă, afară în câmp, lângă cireadă.

    Personal am folosit rasol acum, care e cel mai indicat pentru acest fel de mâncare, dar puteți folosi practic orice carne de vită, deoarece ea vine tăiată cuburi mici de cca 3 cm, deci se face mai repede.

    Printează rețeta
    Gulaș tradițional unguresc, rețeta originală (gulyásleves)
    Gulaș tradițional unguresc
    Categorie Supă
    Specific Unguresc
    Keyword Supă
    Portii
    Categorie Supă
    Specific Unguresc
    Keyword Supă
    Portii
    Gulaș tradițional unguresc
    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentCea mai bună rețetă de blat de pizza!
    A început într-o duminică și a devenit pasiune. Gătitul și bucătăria în general sunt acțiunea și locul care mă preocupă cel mai mult în timpul liber. Mă destind - chit că e vorba de provocări mai tot timpul, compensează însă satisfacția că ceea ce am pregătit, e primit cu admirație și plăcere de familie și prieteni. Pe de altă parte lucrez în online, iar numele meu e Ervin (Szilard-Ervin Szőgyényi).