Rețetă de pogăcele cu cașcaval și unt (bucatardeduminica.ro)
Reţeta de mai jos este culeasă din comuna Tormac, judeţul Timiş şi e des utilizată chiar şi în ziua de azi, păstrându-se tradiţia coacerii la cuptor a gustoaselor şi aspectuoaselor pogăcele. Cele din rețeta aceasta se prepară cu caşcaval şi unt!
Ingrediente
Etape
  1. Primul pas este să facem maiaua din drojdie, lapte și zahăr. Pentru acest lucru vom folosi toată cantitatea de zahăr, lapte și drojdie din rețetă.
  2. Urmează să preparăm aluatul pentru care vom folosi făina
Notitele retetei

Pogăcelele prefer să le consum când încă sunt călduțe, deoarece cașcavalul e încă moale, iar aroma e mai puternică, mai pregnantă. Le recomand ca preparat de întâmpinare pentru o petrecere în aer liber, vara, când servim și o bere rece de la gheață. Nu veți scăpa fără felicitări, asta vă garantez! 🙂