Tăiţei cu brânză dulce şi slănină
„Tăiţei cu brânză dulce şi slănină” este o mâncare tradițional ungurească, foarte ușor de gătit și extrem de gustoasă.
Portii Timp de preparare
4persoane 2minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15minute 5minute
Portii Timp de preparare
4persoane 2minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15minute 5minute
Etape
  1. Pregătirea e simplă! Punem 2 litri de apă pe foc și în timpul cât așteptăm să fiarbă, slănina afumată cumpărată în prealabil de la piață, o tăiem cubulețe de 1 cm. Șoricul îl punem în apa pe care o fierbem, să dea extra gust tăițeilor.
  2. Slănina o punem într-o tigaie și o prăjim la foc mic, având grijă să nu se ardă.
  3. Dacă apa fierbe, adăugăm 2 lingurițe de sare și tăițeii. Dacă avem tăiței proaspeți (de casă), e de ajuns să îi fierbem 2 – 3 minute, până dau la suprafață. Dacă avem din magazin (recomand Barilla și La Molisana, cu ouă), trebuie știut că acestea fierb în aproximativ 8 minute, dar de la 7 minute încolo vă recomand să îi gustați. Îi folosim al dente.
  4. Jumării se vor face mai repede, astfel că va trebui să îi strecurăm și să le punem într-o farfurie, pe un șervețel, să absoarbă surplusul de grăsime. Între timp pregătim o oală în care vom amesteca mâncarea și o ungem cu 2 linguri din untura rămasă după prăjirea slănini afumate. Scurgem apa de pe tăiței (toată!) și lăsăm să se evaporeze câteva secunde, după care introducem pastele în oală. Imediat după, adăugăm cașcavalul răzuit și cele două feluri de brânză. După ce am omogenizat mâncarea, adăugam și jumătate din jumări. Amestecăm din nou.
  5. Servim tăițeii cu brânză dulce și slănină afumată în farfurie, la cald, iar peste ei mai presărăm din jumării rămași. Vă garantez că va fi bătaie pe ei! Spor la gătit! 🙂
Notitele retetei

Probabil ați observat că nu am adăugat smântână în acestă rețetă. Nu este nevoie, deoarece brânza Făgăraș conține  destulă smântână încât să fie suficientă pentru cele 4 porții. Dacă însă cumpărați brânză dulce de la piață, veți avea nevoie și de smântână dulce, cam 100 – 150 ml.

De asemenea recomand slănina afumată, nu bacon sau costiță. Gustul original îl veți obține preparând tăiețeii doar în acest mod.

Pentru alte întrebări vă stau la dispoziție în secțiunea comentarii.