Kaiserschmarrn, Császármorzsa, Smarni sau Șmoră cu griș
Kaiserschmarrn sunt un soi de clătite semi-dulci, care se prăjesc în unt topit și se servesc de regulă cu gem de caise, dar puteți folosi orice alt gem care e mai lichid. De căpșuni, demăceșe..
Portii Timp de preparare
3porții 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15minute 5minute
Portii Timp de preparare
3porții 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15minute 5minute
Ingrediente
Etape
  1. Se amestecă griș-ul cu făina și laptele și se lasă pentru 2 ore la umflat.
  2. Amestecăm gălbenușul de ouă cu zahărul. Puteți folosi zahăr pudră să treceți prin proces mai repede.
  3. Dacă au trecut cele 2 ore, amestecați gălbenușul cu grișul. Între timp bateți și albușul de ouă până devine spumă.
  4. Amestecați cu grijă spuma cu restul cremei și răzuiți și coajă de lămâie în compoziție.
  5. Topiți untul într-o tigaie și când s-a încins suficient, turnați pasta de griș, lapte și ouă în tigaie. NU ÎNCEPEȚI SĂ AMESTECAȚI IMEDIAT! După ce face o crustă roșiatică, caramelizată, începeți să tăiați și să amestecați cu o paletă de silicon compoziția. Trebuie să obțineți la final forme ca de firimituri, ușor caramelizate.
Notitele retetei

Cam asta e rețeta, ușor de pregătit zic eu. Serviți cu gem, dar puteți asorta și cu niște smântână sau frișcă pe lângă gem. Ornați cu mentă și căpșuni. Spor la gătit!