Pogăcele tradiționale ungurești cu cașcaval și unt

  0
  4755
  Pogăcele cu cașcaval și unt
  Pogăcele cu cașcaval și unt

  Sunt mereu în căutarea rețetelor tradiţionale, fie ele romaneşti fie de aiurea. De aceea când pun mâna pe o carte de bucate scrise de mâna peste care s-a aşternut “rugina” timpului, simt o bucurie nemăsurată şi îmi face plăcere să o răsfoiesc şi să aflu cum se pregăteau bucatele cunoscute azi, acum 50 – 100 de ani!

  Reţeta de mai jos este culeasă din comuna Tormac, judeţul Timiş şi e des utilizată chiar şi în ziua de azi, păstrându-se tradiţia coacerii la cuptor a gustoaselor şi aspectuoaselor pogacele. Voi reveni şi cu reţeta pogăcelelor cu jumări într-un viitor apropiat, azi în schimb va voi povesti despre cele cu caşcaval şi unt! Sper că veți încerca rețeta, deoarece sunt sigur că veți aprecia rezultatul!

  În cazul în care v-au plăcut, postați o fotografie cu pogăcelele cu cașcaval coapte de voi și câteva opinii despre rețetă și experiența culinară. Vă doresc spor la treabă! 🙂


  Printează rețeta
  Rețetă de pogăcele cu cașcaval și unt (bucatardeduminica.ro)
  Reţeta de mai jos este culeasă din comuna Tormac, judeţul Timiş şi e des utilizată chiar şi în ziua de azi, păstrându-se tradiţia coacerii la cuptor a gustoaselor şi aspectuoaselor pogăcele. Cele din rețeta aceasta se prepară cu caşcaval şi unt!
  Pogăcele cu cașcaval și unt
  Specific Unguresc
  Portii
  Ingrediente
  Specific Unguresc
  Portii
  Ingrediente
  Pogăcele cu cașcaval și unt
  Etape
  1. Primul pas este să facem maiaua din drojdie, lapte și zahăr. Pentru acest lucru vom folosi toată cantitatea de zahăr, lapte și drojdie din rețetă.
  2. Urmează să preparăm aluatul pentru care vom folosi făina
  Notitele retetei

  Pogăcelele prefer să le consum când încă sunt călduțe, deoarece cașcavalul e încă moale, iar aroma e mai puternică, mai pregnantă. Le recomand ca preparat de întâmpinare pentru o petrecere în aer liber, vara, când servim și o bere rece de la gheață. Nu veți scăpa fără felicitări, asta vă garantez! 🙂

  DISTRIBUIȚI
  Articolul următorSupă de pește ca la Szeged (Rețeta originală)
  A început într-o duminică și a devenit pasiune. Gătitul și bucătăria în general sunt acțiunea și locul care mă preocupă cel mai mult în timpul liber. Mă destind - chit că e vorba de provocări mai tot timpul, compensează însă satisfacția că ceea ce am pregătit, e primit cu admirație și plăcere de familie și prieteni. Pe de altă parte lucrez în online, iar numele meu e Ervin (Szilard-Ervin Szőgyényi).