Salată de conopidă cu maioneză, usturoi și mărar, așa cum o face un Bucătar de Duminică 😉

    0
    1514
    Salată de conopidă cu usturoi și mărar
    Printează rețeta
    Salată de conopidă cu maioneză și mărar
    Salată de conopidă cu usturoi și mărar
    Categorie Salată
    Specific Românesc, Unguresc
    Keyword Salată, Smântână
    Timp de preparare 10 minute
    Timp de gatire
    30 minute
    Timp de asteptare 0 minute
    Portii
    persoane
    Ingrediente
    Categorie Salată
    Specific Românesc, Unguresc
    Keyword Salată, Smântână
    Timp de preparare 10 minute
    Timp de gatire 30 minute
    Timp de asteptare 0 minute
    Portii
    persoane
    Ingrediente
    Salată de conopidă cu usturoi și mărar
    Etape
    1. Începem prin a pune la fiert o oală cu aproximativ 2 litri de apă, adăugăm o lingură de sare și două linguri de oțet. După ce curățăm conopida de frunze și o spălăm, o lăsăm la fiert.
    2. În paralel, ne ocupăm de pregătirea maionezei. Fierbem un ou timp de 15 minute și utilizăm doar gălbenușul, la fel ca și la celălalt ou pe care îl folosim crud. Amestecăm gălbenușurile cu muștar, puțină sare, zeama de lămâie și, desigur, ulei de floarea soarelui. Pentru un plus de aromă, adăugăm piper alb și mărar mărunțit.
    3. După ce conopida a fiert suficient de mult, dar nu atât încât să se transforme în pastă, o scoatem din oală și o lăsăm la răcit. Roșia o punem în apa fierbinte pentru a o opări și apoi îi îndepărtăm pielița. Partea cărnoasă o mărunțim, fiind singura pe care o vom folosi.
    4. Când conopida s-a răcit, putem folosi o furculiță pentru a o zdrobi, sau un mixer de mână, însă cu atenție pentru a nu o transforma în pastă. Este preferabil să aibă o textură granulată. Adăugăm usturoiul, pe care îl zdrobim la rândul lui, cubulețele de roșii, piperul alb, dar putem adăuga și piper mozaic și fulgi de chili. Amestecăm totul și asezonăm după gust cu mai mult piper sau sare.
    5. După ce ne-am asigurat că mixtura de conopidă are gustul dorit, adăugăm maioneza și smântâna. Amestecăm din nou, degustăm și asezonăm dacă mai este nevoie.
    6. Pentru ornat, putem folosi piper mozaic, fulgi de chili, boia de ardei și ulei de măsline. Spor la treabă și poftă bună! 😉
    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentPlăcintă cu cireșe și migdale foarte, foarte gustoasă!
    A început într-o duminică și a devenit pasiune. Gătitul și bucătăria în general sunt acțiunea și locul care mă preocupă cel mai mult în timpul liber. Mă destind - chit că e vorba de provocări mai tot timpul, compensează însă satisfacția că ceea ce am pregătit, e primit cu admirație și plăcere de familie și prieteni. Pe de altă parte lucrez în online, iar numele meu e Ervin (Szilard-Ervin Szőgyényi).