Cum pregătim copane de pui perfect rumenite?

  0
  2079
  Cum pregătim copanele de pui perfecte?
  Cum pregătim copanele de pui perfecte?

  Cum pregătim copanele de pui perfecte? Tehnica nu este una grea, dar trebuie respectată pentru a avea rezultatul dorit și e nevoie să avem câteva cunoștințe de bază.

   1. temperatura la care se consideră a fi făcută carnea de pui este de 75°C
   2. pentru o carne fragedă, să ne străduim să ținem sucul în carne
   3. pentru un gust cât mai bun, e nevoie de o piele crocantă (dar nu arsă)

  În cele ce urmează vă voi explica pas cu pas cum gătim copane de pui rumenite, gătite perfect.

  Printează rețeta
  Cum pregătim copane de pui perfect rumenite?
  Pulpe/ copane de pui confiate în untură de rață și rumenite în cuptor, pe grătar (tehnică de gătit).
  Cum pregătim copanele de pui perfecte?
  Timp de preparare 5 minute
  Timp de gatire 90 minute
  Timp de asteptare 10 minute
  Portii
  porții
  Ingrediente
  Timp de preparare 5 minute
  Timp de gatire 90 minute
  Timp de asteptare 10 minute
  Portii
  porții
  Ingrediente
  Cum pregătim copanele de pui perfecte?
  Etape
  1. Înainte de a introduce pulpele de pui în untură, le uscăm bine cu ajutorul hârtiei absorbante din bucătărie, iar apoi le sărăm abundent. Următorul pas este să le introducem în untura rece într-o oală cu capac. E important ca pulpele să fie complet acoperite de untură. Atenție la mânerul oalei, să nu fie din material inflamabil! Eu o folosesc pe aceasta de la Heinner.
   Copane de pui confiate în untură de rață
  2. Cuptorul îl reglăm la temperatura de 160°C și introducem oala cu capacul pus. Confierea se va întâmpla cam într-o oră, dar dacă avem un termometru pentru carne, puteți verifica temperatura ei. În prima fază va trebui să fie undeva pe la 65°C la interior, în puntul cel mai gros. În mod normal carnea de pui se consideră a fi gătită la 75°C, dar noi mai avem un proces termic ce urmează, deci 65°C este suficient.
   Copane de pui scoase din untura de rață, după confiere
  3. Odată scoasă carnea din cuptor, respectiv oală, o sărăm din nou și pregătim grătarul din cuptor, pe care îl punem peste tavă, că doar nu dorim să se scurgă grăsimea direct pe fundul cuptorului.
   Copane de pui scoase din oala cu untură de rață
  4. Următorul pas este să așezăm copanele de pui pe grătar și să le introducem în cuptor, care de acestă dată este setat la temperatura de 180°C cu ventilatorul pornit. Acest proces ține 25 de minute. Practic uscăm pielea copanelor de pui și le pregătim pentru rumenire.
   Uscarea și pregătirea pielii copanelor de pui pentru rumenire
  5. Faza finală se întâmplă la 200°C cu grill-ul de sus și ventilatorul pornite. Această fază ține în jur de 5 - 10 minute, dar trebuie să fim cu ochii pe carne minut cu minut, ca să evităm arderea pielii care se rumenește.
   Pulpe de pui rumenite la cuptor
  6. Puteți servi cum am făcut eu, cu piure de cartofi și salată din sfeclă roșie. Poftă bună! 🙂
   Copane de pui rumenite la cuptor cu puree Robuchon și salată din sfeclă roșie
  Notitele retetei
  • Puteți strânge untura de la rață de la un gătit la altul. Ea nu se strică dacă o țineți într-o oală sau la borcan. E important însă să o strecurați după fiecare folosire și să o acoperiți cu capac.
  • Confierea în untură nu înseamnă că (,) carnea pe care o pregătim va fi extrem de unsuroasă. Din contră! Untura ajută la izolarea cărnii, astfel zeama ei rămâne în interior. Practic este vorba de compensare de presiune și gătire uniformă.
  • Ca ultim pont, e important să știți că putem rumeni pielea de pe pui doar dacă acesta este uscată, deci nu e de ajuns să creștem temperatura. Sarea ajută la uscare..