Ni se întâmplă la toți să ținem minte mâncăruri pe care le-am consumat în trecut și la fel ni se întâmplă să nu avem nici timp prea mult pentru gătit. Într-o astfel de situație m-am aflat și eu deunăzi, atunci când în frigider n-am prea avut nimic în afară de câteva brânzeturi rămase de la alte preparate pregătite în prealabil și nicio carne. Cum primisem cartofi de la țară de la socrii, mi-am amintit de cartofii copți de la Kartoffel 🙂 Minunați! M-am apucat de treabă, i-am preparat puțin mai altfel și trebuie să spun că mi-au depășit așteptările! Totul a durat în jur de 40 minute. Iată rețeta mea. Recomand!
Printează rețeta
Kartoffel - Mâncare simplă de cartofi copți în cuptor cu 4 feluri de brânză
Kartoffel - un preparat din cartofi fierți în coajă și apoi copți la cuptor împreună cu 4 feluri de cașcaval/ brânză. Este o mâncare foarte gustoasă, care se pregătește rapid.
Punem cartofii la fiert în apă cu tot cu coajă și adăugăm o lingură de sare.
Decojim cartofii fierți, ungem o oală cu o parte din unt, introducem cartofii în ea și îi strivim, dar doar cât să se despice în 4 - 5 bucăți mai mari. Îi aranjăm uniform în oală.
Restul untului îl topim și îl scurgem peste cartofi. Sărăm și punem piper. Atenție însă la sare, deoarece și brânzeturile conțin sare.
Ciupim mozzarella peste cartofi, apoi răzuim parmezanul și cașcavalul peste, iar la final punem brânza blue, uniform, peste preparatul nostru. Cea de la Delaco e bună.
Punem la cuptor la 220°C pentru aproximativ 10 - 15 minute, până obținem gratinarea cașcavalului ca în poza asociată acestei rețete.
După ce s-au gătit, îi scoatem din cuptor și presărăm peste ei pătrunjelul și mărarul tocat. Poftă mare! 🙂