Risotto cu fructe de mare și garnitură de roșii cherry coapte (Risotto ai frutti di mare)

    0
    295
    Risotto cu fructe de mare
    Risotto cu fructe de mare

    Ideile bune se nasc spontan! Așa s-a întâmplat și de această dată, când am întrebat pe profilul meu de pe Facebook – în lipsă de idei – ce să gătesc? Dintre multele răspunsuri am ales „Risotto cu fructe de mare” recomandat de Lucian M. Mustață, căruia îi mulțumesc special! 🙂

    Ce este risotto? Risotto este o mâncare tradițională italiană, pregătită într-un mod mai special, dintr-un orez care se numește „Arborio” (bobul scurt). Ca soiuri mai sunt folosite și „Carnaroli”, „Vialone Nano”, „Roma”, „Ribe” și „Baldo”. Caracteristicile acestora le fac propice pentru a obține textura „al dente” și totuși cremoasă a risotto-ului. Eu am folosit orez „Arborio” de la Gallo.

    Risotto are la fel de multe variațiuni ca pizza. Practic e ca blatul la pizza și se poate combina cu orice. La propunerea de pe Facebook am ales fructele de mare, pe care le-am cumpărat de la Selgros, congelate, de la producătorul Ocean Fish (au fost chiar foarte OK).

    Revenind la ce am spus la început, adică: „Ideile bune se nasc spontan!”, „ideea bună” e să întreb săptămânal pe Facebook ce să gătesc, iar în urma recomandărilor voastre să aleg un fel de mâncare, să gătesc mâncarea respectivă, iar rețeta ei să o postez aici pe blog. 🙂

    Până una alta postez acum rețeta „Risotto cu fructe de mare”, a cărei galerie o puteți vedea mai jos:


    Printează rețeta
    Risotto cu fructe de mare și garnitură roșii cherry coapte (Risotto ai frutti di mare)
    Risotto cu fructe de mare
    Portii
    Portii
    Risotto cu fructe de mare